Nieuws

Verschenen in de uitkijkpost:

Ikee Coiffures

Nicolaas Beetsweg 48 A, 1851 CD Heiloo, telefoon 06 – 54 33 54 75, www.ikeecoiffures.nl

“Met mijn klant werk ik echt samen,” legt Ineke Keet van Ikee Coiffures uit. “Ik luister goed naar de wensen van de klant, vraag daarbij ook echt door, en geef dan een eerlijk en persoonlijk advies. Vervolgens creëer ik een mooi kapsel dat ook thuis makkelijk in model te brengen is. Eventueel met een van de producten van L’Oréal Professionnel. Belangrijk is dat de klant tevreden naar huis gaat. Als je blij bent met hoe je haar zit, heb je een betere uitstraling en zie je er nog mooier uit.” Dat geldt voor dames en heren, voor kinderen en jongeren – iedereen kan terecht bij Ikee Coiffures.

Service op maat

Om te bepalen hoe het nieuwe kapsel eruit moet komen te zien, beschikt Ikee Coiffures over een digitaal modellenboek. Samen met de klant kan Ineke snel tientallen kapsels bekijken. Wie overweegt om het haar te laten kleuren, krijgt eerst een uitgebreide kleurenanalyse, om te bepalen welke tint het beste past bij de tint van de huid. Belangrijk, want als de haarkleur past bij de huidskleur, is de persoonlijke uitstraling het mooist. De klant is natuurlijk koning, maar als die iets bijzonders van plan is, geeft Ineke graag eerlijke voorlichting over de voor- en de nadelen van de voorgenomen behandeling. Op basis van die informatie kan de klant zelf een weloverwogen beslissing nemen. Daarnaast biedt Ineke een stukje nazorg: klanten kunnen binnen een maand na de knipbeurt de pony laten knippen of de nekharen laten uitscheren.

Succesfactoren

Ineke heeft een gastenboek op haar website. Uit reacties van haar klanten blijkt wat haar succesfactoren zijn. Natuurlijk zijn haar vakbekwaamheid en professionele ervaring belangrijk. Sinds 2000 benut Ineke die als zelfstandig ondernemer. Aanvankelijk ambulant, dus als kapper aan huis, maar sinds 2008 in een kleine, intieme salon. De klanten waarderen ook de ontspannen en rustige sfeer die daar heerst. Ineke werkt klantgericht en flexibel. Ze zet haar creativiteit in en geeft elke klant persoonlijke aandacht. De klant krijgt vervolgens wat hij of zij verwacht. Haar dat een stuk korter of twee tinten blonder is dan je had gehoopt? Dat komt bij Ikee Coiffures niet voor!

Alleen op afspraak

Omdat Ineke alleen op afspraak werkt, hoeft een klant nooit lang te wachten: wie op de afgesproken tijd binnenkomt, is immers direct aan de beurt. Bij het maken van een afspraak heeft de klant overigens ruime keus: Ineke werkt op maandag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 22.00 uur. Bel je op een van die dagen om een afspraak te maken? Dan is het vaak mogelijk dat je dezelfde dag nog wordt geknipt.